Okrem čučoriedok je možné do bublaniny zakomponovať aj iné druhy ovocia ako maliny. Výsledok určite stojí za to!
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru krupica
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 1 vanilkový cukor
- Čerstvé či mrazené čučoriedky a maliny
Postup
- Do misy preosejte múku, pridajte cukor, mlieko, olej, vanilkový cukor, kypriaci prášok a vajcia.
- Všetko riadne premiešajte, kým vznikne ideálne hladké cesto.
- Plech alebo pekáč vymažte maslom a vysypte múkou.
- Vzniknuté cesto nalejte na plech a navrch pokladte čučoriedky s malinami. Množstvo podľa vašich chutí.
- Bublaninu dajte piecť do rúry na 180 ° C po dobu 30 minút a strážte pomocou špajle, či už nelepí a je hotová.
- Hotovú buchtu posypte práškovým cukrom a podávajte.
Okrem čučoriedkovej bublaniny si môžete upiecť aj tradičnú čerešňovú.