Hrnčeková bublanina s ríbezľami

Hrnčeková bublanina s ríbezľami

Rýchly recept na ríbezľovú bublaninu, ktorého príprava je hotová do chvíľky.

Ingrediencie

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
  • 1/4 hrnčeka oleja či masla
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 balenia vanilkového cukru
  • Čerstvé či mrazené ríbezle

Postup

  • Múku zmiešajte s kypriacim práškom a cukrami. Potom primiešajte vajcia, mlieko, olej a všetko riadne premiešajte.
  • Plech či koláčovú formu vymažte maslom a vysypte múkou.
  • Vzniknuté cesto nalejte na pripravený plech a trochu posypte práškovým cukrom. (Aby ríbezle tak neklesli do cesta pri pečení)
  • Nakoniec položte ríbezle po celom povrchu a dajte piecť na 180 ° C po dobu 25 minút.
  • Hotovú bublaninu nakrájajte a posypte práškovým cukrom.
Ríbezľová buchta pečená v koláčovej forme.
Zdroj: countryliving.com

Máte hojnú úrodu ríbezlí? Skúste si upiecť napríklad ríbezľový koláč.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.