Hrnčeková bublanina z jahôd s jogurtom

Hrnčeková bublanina z jahôd s jogurtom

Jednoduchý recept na črepníkovú jahodovú bublaninu zvládne úplne každý.

Ingrediencie

  • 2,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček jogurtu (gréckeho typu)
  • 2 vajcia
  • 1/4 hrnčeka citrónovej šťavy
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • 300-500g jahôd

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • Formu na tortu vyložte papierom na pečenie.
  • V miske zmiešajte vajcia, jogurt, citrónovú šťavu, olej a vanilkový extrakt.
  • V samostatnej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom, cukrom, citrónovou kôrou a štipkou soli.
  • Mokré prísady riadne zmiešajte s múčnou zmesou a vzniknuté cesto nalejte do pripravenej formy.
  • Navrch položte plátky jahôd a dajte piecť na 30-40 minút.
  • Upečenú bublaninu nechajte vychladnúť a potom podávajte posypanú práškovým cukrom.
Jahodová bublanina s gréckym jogurtom a práškovým cukrom.
Zdroj: recipetineats.com

Používate stále metódu merania surovín od oka? Náš test potravinových váh do kuchyne vám odhalí ich značné výhody. Pozrite sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.