Veľmi ľahká jogurtová buchta s ovocím. Na tento druh múčnika sa hodí takmer každé kyslejšie ovocie.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 200ml bieleho jogurtu
- 4 lyžice oleja
- 2ks vajíčok
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup
- Najprv v mise vyšľahajte vajcia s cukrom.
- Postupne primiešajte mlieko, jogurt, olej.
- V inej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom. Sypkú zmes zamiešajte do tekutej zmesi.
- Vzniknuté cesto nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech alebo plech s papierom na pečenie.
- Navrch rozprestrite dostatočné množstvo umytého ovocia (maliny, jahody, broskyne, čerešne, lesná zmes, čučoriedky,…).
- Podľa chuti môžete ešte posypať posýpkou.
- Pečte pri 180 ° C po dobu 35-45 minút.
- Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a potom nakrájanú podávajte.
Vyskúšajte naše recepty na bezlepkové palacinky . Máme aj z jogurtu!