Hrnčeková bublanina z jogurtu

Hrnčeková bublanina z jogurtu

Veľmi ľahká jogurtová buchta s ovocím. Na tento druh múčnika sa hodí takmer každé kyslejšie ovocie.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 200ml bieleho jogurtu
  • 4 lyžice oleja
  • 2ks vajíčok
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup

  • Najprv v mise vyšľahajte vajcia s cukrom.
  • Postupne primiešajte mlieko, jogurt, olej.
  • V inej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom. Sypkú zmes zamiešajte do tekutej zmesi.
  • Vzniknuté cesto nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech alebo plech s papierom na pečenie.
  • Navrch rozprestrite dostatočné množstvo umytého ovocia (maliny, jahody, broskyne, čerešne, lesná zmes, čučoriedky,…).
  • Podľa chuti môžete ešte posypať posýpkou.
  • Pečte pri 180 ° C po dobu 35-45 minút.
  • Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a potom nakrájanú podávajte.
Buchta s čerešňami a posypaná práškovým cukrom.
Zdroj: gruensteinkitchen.blogspot.com

Vyskúšajte naše recepty na bezlepkové palacinky . Máme aj z jogurtu!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.