Tento jednoduchý múčnik je možné pripraviť s kakaom aj bez. Množstvo kakaa môžete prispôsobiť podľa vašich chuťových preferencií.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka vody
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 PL kakaa
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 vrecko prášku do pečiva
- štipka soli
Postup
- Do veľkej misy rozklepnite vajíčka a začnite ich miešať metličkou alebo elektrickým šľahačom.
- Pridajte cukor, vodu a olej.
- Následne po niekoľkých dávkach prisypte preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
- Dôkladne vypracujte na hladké cesto a nalejte ho do formy.
- Dezert pečte v mikrovlnnej rúre pri výkone 600 W po dobu 12 minút.
- Pred vybratím skontrolujte, či je buchta upečená pomocou klasického testu so špajľou.
Po vychladnutí môžete múčnik potrieť lieskovoorieškovým krémom a posypať kokosom.
Hrnčeková buchta z mikrovlnky môže mať aj podobu malého dezertu upečeného priamo v hrnčeku. Inšpirujte sa našimi receptami na mug cake. Vyskúšajte sladký aj slaný variant!