Hrnčeková cuketová bábovka s orieškami

Hrnčeková cuketová bábovka s orieškami

Bábovku z cukiet si pripravte, keď už nebudete vedieť čo s nadmernou úrodou cukiet, kedy je ich úroda takmer nekonečná.

Je skutočne jednoduchá a rýchlo pripravená. A navyše vydrží vláčna aj týždeň, keď náhodou kúsok zostane.

Čo budeme potrebovať

1 hrnček=300 ml

  • 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček nastrúhanej cukety
  • 1/2 hrnčeka sekaných orechov
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • štipka soli

Postup

  • Všetky ingrediencie zmiešame v hladké polotekuté cesto, vlejeme do vymastenej a hrubou múkou alebo strúhankou vysypanej formy.
  • Pečieme vo vyhriatej rúre zo začiatku 180 °C, potom zmiernime na 160 °C, kým vpichnutú špajľu nevytiahneme suchú.
  • Pečieme asi 45 minút.
Krásna a lahodná bábovka na bielom podnose s čokoládovou polevou.
Zdroj: noshingwiththenolands.com

Tak ako cuketa patrí k letu az nej pripravené múčniky, tak k múčnikom patrí určite aj nejaký osviežujúci nápoj.
Môžete skúsiť pripraviť limonádu z bazových kvetov, domáci džús, alebo ovocnú limonádu .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.