Popoludňajšia kávička bez bábovky, to by bol jednoducho hriech. Bábovka je jedným z najobľúbenejších múčnikov a rozhodne nesmie na našom menu chýbať.
Ingrediencie
- 1,5 hrnčeka múky
- 1,5 hrnčeka hnedého cukru
- 3/4 hrnčeka kakaového prášku
- 1,5 ČL jedlej sódy
- 1,5 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL soli
- 2 vajcia
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1/2 hrnčeka nasekanej horkej čokolády
- 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C. Vymažte a vysypte formu na bábovku.
- V miske zmiešajte múku, hnedý cukor, kakaový prášok, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ.
- V druhej nádobe zmiešajte vajcia, mlieko, olej a vanilkový extrakt.
- Vlhké ingrediencie pridajte k suchým a zľahka miešajte, kým sa nespoja.
- Cesto nalejte do pripravenej formy na bábovku.
- Pečte 25-30 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu bábovky nevyjde čisté.
- Po upečení nechajte bábovku pred vyklopením z formy aspoň 10 minút chladnúť.
- V menšom hrnci na miernom ohni roztopte čokoládu a smotanu na šľahanie, za stáleho miešania, kým nevznikne hladká poleva.
- Nechajte polevu mierne vychladnúť, aby zhustla.
- Polevu nalejte na vychladnutú bábovku a nechajte stuhnúť.
Pripravte si lahodné recepty na bábovku ako od babičky v 8 rôznych variantoch!