Hrnčeková kakaová bábovka

Hrnčeková kakaová bábovka

Popoludňajšia kávička bez bábovky, to by bol jednoducho hriech. Bábovka je jedným z najobľúbenejších múčnikov a rozhodne nesmie na našom menu chýbať.

Ingrediencie

  • 1,5 hrnčeka múky
  • 1,5 hrnčeka hnedého cukru
  • 3/4 hrnčeka kakaového prášku
  • 1,5 ČL jedlej sódy
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnčeka nasekanej horkej čokolády
  • 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C. Vymažte a vysypte formu na bábovku.
  2. V miske zmiešajte múku, hnedý cukor, kakaový prášok, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ.
  3. V druhej nádobe zmiešajte vajcia, mlieko, olej a vanilkový extrakt.
  4. Vlhké ingrediencie pridajte k suchým a zľahka miešajte, kým sa nespoja.
  5. Cesto nalejte do pripravenej formy na bábovku.
  6. Pečte 25-30 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu bábovky nevyjde čisté.
  7. Po upečení nechajte bábovku pred vyklopením z formy aspoň 10 minút chladnúť.
  8. V menšom hrnci na miernom ohni roztopte čokoládu a smotanu na šľahanie, za stáleho miešania, kým nevznikne hladká poleva.
  9. Nechajte polevu mierne vychladnúť, aby zhustla.
  10. Polevu nalejte na vychladnutú bábovku a nechajte stuhnúť.
Mramorová bábovka poliate čokoládovou polevou na tanieri.
zdroj: thespruceeats.com

Pripravte si lahodné recepty na bábovku ako od babičky v 8 rôznych variantoch!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.