Hrnčeková mrkvová bábovka

Hrnčeková mrkvová bábovka

Tento recept na bábovku s mrkvou pripravený z jedného hrnčeka je vlhký, nadýchaný a plný aromatického korenia. Ideálne na Veľkú noc alebo kedykoľvek, keď máte chuť na niečo sladké!

Čo budeme potrebovať

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • štipka mletého klinčeka
  • 1/2 šálky hrozienok
  • 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
  • 4 celé veľké vajcia
  • 1 šálka rastlinného oleja
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 1/4 šálky mrkvy (asi 4-5 veľkých olúpaných mrkvou) nastrúhané

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • Formu vymažte a zľahka poprášte múkou.
  • Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie (múku, jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ, škoricu, muškátový oriešok, klinčeky, hrozienka a vlašské orechy).
  • V strednej mise prešľahajte vajcia, olej, cukry a vanilkový extrakt, kým sa nespoja.
  • Pridajte mrkva a miešajte.
  • Mokrú zmes nalejte do suchej múčnej zmesi a stierkou zmiešajte, kým sa nespoja.
  • Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte 40–45 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  • Mrkvovú bábovku aspoň 15 minút vychladnúť vo forme, potom ju vyklopte.
Kúsok bábovky s krémom a orechmi upečený podľa hrnčeka.
Zdroj: mountainmamacooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.