Hrnčeková olejová bábovka z tlakového hrnca

Hrnčeková olejová bábovka z tlakového hrnca

Banány najčastejšie používame pri príprave smoothie alebo ako ozdobu rôznych dezertov či múčnikov. Avšak v tomto prípade to bude jedna z prísad pre vynikajúcu olejovú bábovku, ktorá je dokonale vláčna a chuťovo skvelá.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček celozrnnej múky
  • 1/4 hrnčeka presnej múky
  • 1 zrelý banán
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 3 lyžice nastrúhanej tmavej čokolády
  • 1/4 hrnčeka práškového cukru
  • 1/2 vrecka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/8 lyžičky soli
  • 1/2 hrnčeka vlažného mlieka

Postup:

  • V mise roztlačíme vidličkou banán. Čím bude zrelšie, tým lepšie.
  • Pridáme olej, vanilkový extrakt, cukor, mlieko a dôkladne premiešame, aby sa cukor úplne rozpustil.
  • Do inej misky preosejeme obe múky, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  • Suché suroviny premiešame a prisypeme do misky s mokrými ingredienciami.
  • Všetko starostlivo zamiešame, aby vzniklo hladké cesto.
  • Pokiaľ bude príliš husté, prilejeme ešte trochu mlieka.
  • Ako posledný pridáme nastrúhanú čokoládu a zamiešame.
  • Formu na bábovku vymastíme tukom, vysypeme múkou a vlejeme do nej pripravené cesto.
  • Do nádoby chytrého hrnca vlejeme 1 1/2 hrnčeka vody.
  • Umiestnime dovnútra stojan a naň položíme formu zakrytú alobalom.
  • Stlačíme tlačidlo, ktorým vyberieme možnosť torty.
  • Doba pečenia naskočí väčšinou 40 minút, záleží na hrnci, my ale nastavíme iba 25 minút.
  • Akonáhle sa hrniec utesní a „natlakuje“, na displeji naskočí On a na časomiera potrebných 25 minút.
  • Keď sa program ukončí, musíme najskôr stlačiť tlačidlo na uvoľnenie pary, aby sa vo vnútri znížil tlak.
  • Až potom je bezpečné hrniec otvoriť, skôr nie.
  • Odstránime alobal a pomocou špajle skontrolujeme, či je bábovka hotová.
  • Ak áno, necháme bábovku 15 minút chladnúť a potom pomocou noža alebo aj špajle odlepíme od stien formy a vyklopíme.
  • Môžeme pocukrovať alebo poliať obľúbenou polevou.
Bábovka z oleja bez váženia pripravovaná v šikovnom tlakovom hrnci bez vajec.
Zdroj: https://www.aaichisavali.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.