Cisársky trhanec môže mať mnoho podôb, ale ako sa niečo nemusí vážiť, je to skutočne veľká rýchlovka. Lyžice a hrnčeky sú v dnešnej dobe veľkou pomôckou na odmeriavanie bez toho, aby človek musel neustále hľadať kuchynskú váhu.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- Štipka soli
- 3 polievkové lyžice múky
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 50 g hrozienok
- 4 lyžice čerstvého nesoleného masla
- 2 lyžice práškového cukru
- 1/2 lyžičky škorice
- 3 lyžice mandľových lupienkov
Postup:
- Starostlivo oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh, ku ktorému pridáme rozmiešané žĺtky.
- Jemne premiešame a pomaly prilievajte mliek a prisypávame múku.
- Prihodíme hrozienka a znova premiešame.
- Vo veľkej panvici na miernom ohni rozohrejeme maslo.
- Cesto nalejeme na panvicu a vyprážame na strednom ohni.
- Keď je spodok omelety upečený, pomocou stierky ju rozdelíme na malé kúsky a chvíľu opekajte.
- Hotovú cisársku omeletu dáme na tanier a na panvici opražíme mandľové lupienky.
- Posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou a opraženými mandľovými lupienkami.
- Podávame so slivkovým lekvárom.
Tip: Môžeme tiež podávať s čerstvým ovocím, napríklad malinami, ostružinami a čučoriedkami. Záleží vždy na tom, kedy sa trhanec pripravuje.