Hrnčeková sladká omeleta

Hrnčeková sladká omeleta

Cisársky trhanec môže mať mnoho podôb, ale ako sa niečo nemusí vážiť, je to skutočne veľká rýchlovka. Lyžice a hrnčeky sú v dnešnej dobe veľkou pomôckou na odmeriavanie bez toho, aby človek musel neustále hľadať kuchynskú váhu.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • Štipka soli
  • 3 polievkové lyžice múky
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 50 g hrozienok
  • 4 lyžice čerstvého nesoleného masla
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 3 lyžice mandľových lupienkov

Postup:

  • Starostlivo oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh, ku ktorému pridáme rozmiešané žĺtky.
  • Jemne premiešame a pomaly prilievajte mliek a prisypávame múku.
  • Prihodíme hrozienka a znova premiešame.
  • Vo veľkej panvici na miernom ohni rozohrejeme maslo.
  • Cesto nalejeme na panvicu a vyprážame na strednom ohni.
  • Keď je spodok omelety upečený, pomocou stierky ju rozdelíme na malé kúsky a chvíľu opekajte.
  • Hotovú cisársku omeletu dáme na tanier a na panvici opražíme mandľové lupienky.
  • Posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou a opraženými mandľovými lupienkami.
  • Podávame so slivkovým lekvárom.

Tip: Môžeme tiež podávať s čerstvým ovocím, napríklad malinami, ostružinami a čučoriedkami. Záleží vždy na tom, kedy sa trhanec pripravuje.

Vynikajúci sladký cisársky trhanec s hrozienkami.
Zdroj: https://www.mojegotowanie.pl

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.