Hrnčeková šľahačková bábovka s ovocím

Hrnčeková šľahačková bábovka s ovocím

V tejto bábovke zo šľahačky z hrnčeka nie je žiadny olej ani maslo, iba čistá smotana na šľahanie a je tak chutná, jemná a nadýchaná. Je to perfektný zákusok, ktorý si naservírujete s čerstvým ovocím a kopčekom našej domácej jahodovej zmrzliny .

Čo budeme potrebovať

  • 2 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3/4 lyžičky soli
  • 3 veľké vajcia
  • 1 1/2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 1/2 šálky hustej smotany na šľahanie, studené
  • 1 šálka plus 1 lyžica práškového cukru
  • Maslo na vymastenie formy
  • Čerstvé ovocie na podávanie (voliteľné)

Na polevu

  • 1 1/4 šálky hustej smotany na šľahanie
  • 1/3 šálky práškového cukru
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vymažte formu na bábovku.
  • V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  • V malej miske rozšľahajte vajcia a vanilku.
  • V mise šľahajte studenú smotanu, kým nezačne ľahko hustnúť. Postupne zvyšujte rýchlosť na stredne vysokú a šľahajte, kým nebude hustá.
  • Postupne pridávajte vaječnú zmes a miešajte, kým zmes nezhustne.
  • Postupne pridávajte cukor a miešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Jemne vmiešajte polovicu múčnej zmesi do smotanovej zmesi, kým sa múka nezapracuje. Opakujte s druhou polovicou.
  • Cesto vlejte do formy.
  • Pečte, kým špáradlo nevyjde čisté, asi 18 až 20 minút. Nechajte chladnúť asi 10 minút.
  • Na polevu pridajte smotanu na šľahanie mixéra. Šľahajte na nízku rýchlosť, kým krém ľahko nezhustne. Pridajte práškový cukor a vanilku a šľahajte, kým smotana na šľahanie nezhustne.
  • Ozdobte s ňou bábovku a podávajte s ovocím vášho výberu.
Nadýchaná bábovka plná čerstvého ovocia.
Zdroj: mybakingaddiction.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.