Kombinácia malín s bielou čokoládou je úplne bombastická a chuťovo dokonalá. Bábovka je úžasne jemná, ale pritom veľmi výrazná. Uvidíte, že si ju zamilujete.
Ingrediencie:
- 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 2 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 3/4 hrnčeka neslaného masla
- 1 1/2 hrnčeka cukru kryštál
- 3/4 hrnčeka nasekanej bielej čokolády
- 3 vajcia
- 1 1/4 hrnčeka cmaru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna
- 1 hrnček čerstvých malín
- 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie + 1 hrnček nasekanej bielej čokolády na polevu
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 180 °C.
- Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a dáme ju do chladničky.
- Do jednej misy preosejeme múku, soľ aj kypriaci prášok do pečiva.
- Vo veľkej mise našľaháme maslo a pomaly doň budeme pridávať cukor.
- Akonáhle dosypeme všetok, budeme šľahať 2 minúty.
- Po jednom budeme pridávať vajcia, pričom každé jednotlivé vajíčko 1 minútu zašľaháme.
- Prilejeme cmar s vanilkou, premiešame a zasypeme suchou zmesou.
- Starostlivo zmiešame a pridáme čokoládu s malinami.
- Naposledy veľmi opatrne premiešame, aby zostali maliny celé.
- Hotové cesto vlejeme do pripravenej formy a rovnomerne rozprestrieme.
- Vložíme do rúry a pečieme asi 50 minút. Cesto skontrolujeme pomocou špajle.
- Po upečení vyberieme bábovku z rúry a necháme 15 minút odstáť.
- Potom s ňou trochu zatrasieme a vyklopíme z formy na kuchynskú mriežku.
- Necháme ju úplne vychladnúť a medzitým si pripravíme polevu.
- Smotanu zahrejeme a akonáhle sa dostane na bod varu odstavíme ju.
- Pridáme do nej nasekanú bielu čokoládu a chvíľu zakryjeme.
- Potom ju začneme šľahať až kým nebude hladká.
- Keď máme hotovo, prelejeme vychladnutú bábovku a ozdobíme celými či nakrájanými malinami, ale nie je to nutné.
- Pokiaľ nechceme použiť maliny, môžeme posypať kúsky mliečnej čokolády.