Hrnčeková torta z bielej čokolády s malinami

Hrnčeková torta z bielej čokolády s malinami

Kombinácia malín s bielou čokoládou je úplne bombastická a chuťovo dokonalá. Bábovka je úžasne jemná, ale pritom veľmi výrazná. Uvidíte, že si ju zamilujete.

Ingrediencie:

  • 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 2 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3/4 hrnčeka neslaného masla
  • 1 1/2 hrnčeka cukru kryštál
  • 3/4 hrnčeka nasekanej bielej čokolády
  • 3 vajcia
  • 1 1/4 hrnčeka cmaru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • 1 hrnček čerstvých malín
  • 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie + 1 hrnček nasekanej bielej čokolády na polevu

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 °C.
  • Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a dáme ju do chladničky.
  • Do jednej misy preosejeme múku, soľ aj kypriaci prášok do pečiva.
  • Vo veľkej mise našľaháme maslo a pomaly doň budeme pridávať cukor.
  • Akonáhle dosypeme všetok, budeme šľahať 2 minúty.
  • Po jednom budeme pridávať vajcia, pričom každé jednotlivé vajíčko 1 minútu zašľaháme.
  • Prilejeme cmar s vanilkou, premiešame a zasypeme suchou zmesou.
  • Starostlivo zmiešame a pridáme čokoládu s malinami.
  • Naposledy veľmi opatrne premiešame, aby zostali maliny celé.
  • Hotové cesto vlejeme do pripravenej formy a rovnomerne rozprestrieme.
  • Vložíme do rúry a pečieme asi 50 minút. Cesto skontrolujeme pomocou špajle.
  • Po upečení vyberieme bábovku z rúry a necháme 15 minút odstáť.
  • Potom s ňou trochu zatrasieme a vyklopíme z formy na kuchynskú mriežku.
  • Necháme ju úplne vychladnúť a medzitým si pripravíme polevu.
  • Smotanu zahrejeme a akonáhle sa dostane na bod varu odstavíme ju.
  • Pridáme do nej nasekanú bielu čokoládu a chvíľu zakryjeme.
  • Potom ju začneme šľahať až kým nebude hladká.
  • Keď máme hotovo, prelejeme vychladnutú bábovku a ozdobíme celými či nakrájanými malinami, ale nie je to nutné.
  • Pokiaľ nechceme použiť maliny, môžeme posypať kúsky mliečnej čokolády.
Lahodná bábovka s ovocím a bielou čokoládou.
Zdroj: https://vintagekitchennotes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.