Hrnčekové linecké pečivo s marmeládou

Hrnčekové linecké pečivo s marmeládou

Linecké pečivo a Vianoce patria v našich končinách neodmysliteľne k sebe. Veľmi obľúbené je hrnčekové linecké pečivo. Samozrejme každý má iný recept, vyskúšajte buď tento, alebo sa pozrite ešte na ďalšie recepty na tradičné linecké .

INGREDIENCIA

  • 1/2 hrnčeka celých olúpaných mandlí
  • 2 a 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 plátky nesoleného masla izbovej teploty
  • 1 hrnček cukru kryštál
  • 1 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnčeka malinového džemu
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru

POSTUP

  1. Prichystajte si panvicu a na miernom ohni oprahnite mandle po dobu zhruba 8 až 10 minút.
  2. Neustále ich miešajte, aby sa vám nespálili.
  3. Potom ich nechajte úplne vychladnúť.
  4. Vytvorte mandľovú múku.
  5. Vložte mandle do misky spoločne s 1/2 hrnčeka múky.
  6. Za pomoci kuchynského robota vytvorte jemnú múku.
  7. Potom pridajte zvyšného 1 a 3/4 hrnčeka múky a ešte soľ.
  8. Premiešajte a múku dajte bokom.
  9. Vytvorte si maslový krém s cukrom.
  10. Dajte maslo a cukor do misky a zmes mixujte elektrickým ručným mixérom po dobu zhruba 3 minút.
  11. Pridajte vajcia a vanilku.
  12. Zastavte mixér, krém po stranách zoškrabnite gumovou stierkou.
  13. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a ešte zmes mixujte zhruba 1 minútu.
  14. Pridajte múku.
  15. Zastavte mixér, opäť zoškrabnite krém po stranách misy a pridajte múku, ktorú ste si na začiatku pripravili (mandľová a hladká múka).
  16. Ešte asi 30 sekúnd cesto zmes mixujte.
  17. Rozdeľte si cesto na 2 rovnaké časti.
  18. Zabaľte jednotlivé časti do potravinovej fólie a vložte ich aspoň na 1 hodinu do chladničky.
  19. Vyberte jednu časť cesta z chladničky a rozvaľkajte ho na plát hrubý asi 5 mm.
  20. Vyrežte z neho napríklad kolieska (či iný tvar, to je na vás).
  21. Vyrezané kolieska dajte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte bokom.
  22. Vytiahnite druhú časť cesta, rozvaľkajte ho opäť na plát hrubý asi 5 mm a vyrežte z neho opäť kolieska.
  23. Uprostred nich ešte urobte malé kolieska.
  24. Cukrovie umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.
  25. Rozohrejte si rúru na 180 °C.
  26. Vložte plechy do rúry a pečte linecké pečivo zhruba 9 až 11 minút, kým nie sú kolieska zlatohnedé.
  27. Nechajte ich úplne vychladnúť.
  28. Kolieska bez vyrezaných koliesok uprostred natrite marmeládou a nalepte na ne kolieska s vyrezaným kolieskom uprostred.
  29. Linecké pečivo obaľte ešte v práškovom cukre.
Plátky cukroviniek zlepené marmeládou a posypané práškovým cukrom.
www.thekitchn.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom teste?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.