Hrnčekové nekysnuté lievance

Hrnčekové nekysnuté lievance

Ak vám práve došla baterka vo váze a prišlo aj droždie, nemusíte si zúfať. Tento recept ani jedno nepotrebuje a vy si pohodlne vystačíte s klasickým hrnčekom, čo máte na čaj a kypriacim práškom. Recept je vďaka tomu jednoduchý, rýchly a lievance budú chutiť rovnako dobre aj bez vykysnutia.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 ½ hrnčeka univerzálnej múky
  2. 3 lyžičky prášku do pečiva
  3. lyžička soli
  4. lyžice cukru kryštál
  5. 1 ¼ hrnčeka mlieka
  6. vajcia
  7. 3 lyžice masla (rozpusteného)

Postup

  1. Do veľkej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva, soľ a cukor
  2. Uprostred urobíme jamku, do ktorej nalejeme mlieko, rozpustené maslo a pridáme vajcia
  3. Zmes mixujeme, kým nie je hladká
  4. Na rozohriatu panvicu lejeme po troškách cesto
  5. Lievance opekáme z oboch strán a podávame horúce
Hora lievancov s lesným ovocím a banánom.
Zdroj: minimalistbaker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.