Hrnčekový biskupský chlebíček s ovocím, orechmi a datľami

Hrnčekový biskupský chlebíček s ovocím, orechmi a datľami

Bohatý chlebíček, ktorého výnimočná chuť je tvorená zmesou kandizovaného ovocia, orechov a korenia. Chuť aj vôňu môžete v prípade priania navyše ozvláštniť ešte pridaním brandy či rumu.

Ingrediencie:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 šálka masla
  • 2 šálky hnedého cukru
  • 1 šálka melasy
  • 2 šálky kandizovaného alebo sušeného ovocia
  • 1 šálka vlašských orechov
  • 1 šálka hrozienok
  • 1 šálka sušených datlí
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • kôra a šťava z jedného pomaranča
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky muškátového orieška

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 150°C.
  2. Pripravte si formu, v ktorej chcete biskupský chlebíček piecť, dôkladne ich vymažte tukom a vysypte hrubou múkou.
  3. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a všetky korenia.
  4. V inej miske zmiešajte cukor s rozohriatym maslom.
  5. Obsah oboch misiek zmiešajte a pridajte tiež melasu, citrónovú a pomarančovú kôru a šťavu.
  6. Orechy, hrozienka, datle aj ovocie pokrájajte na menšie kúsky a následne ich primiešajte do cesta.
  7. Pečte pomaly po dobu približne 2 až 2 a 1/2 hodiny.
Na plátky nakrájaný múčnik pripravovaný z datlí, fíg, hrozienok, kandizovaného ovocia a orechov
zdroj: dinnerwithjulie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.