Vôňa perníka nám asi najviac pripomína Vianoce, ale pokojne si ho radi pripravíme aj v priebehu roka. Pokiaľ sa nechcete zdržiavať vážením, je ten hrnčekový presne pre vás.
INGREDIENCIA:
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 1/2 hrnčeka cukru múčka
- 1/2 pohára oleja
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 1 1/2 pohára mlieka
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 3 polievkové lyžice rumu
- 2 celé vajcia
- 2 lyžice kakaa
POSTUP:
- Odmeriame si všetky suroviny do misy a vypracujeme hladké cesto.
- Ideálne cesto na tento perník spoznáme tak, že sa v ňom tvoria bublinky.
- Pripravíme si vyšší pekáčik, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
- Nalejeme doň cesto, uhladíme a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C.
- Pečieme asi 20 až 30 minút, ešte teplý perník pocukrujeme.