Hrnčekový perník na plech s jablkami

Hrnčekový perník na plech s jablkami

Jablká obsahujú vitamín C a chvália sa prvky, ako je železo, kremík, draslík, horčík, vápnik a meď.

Prevoňajte svoju kuchyňu pečenými, a hlavne zdravými, jabĺčkami!

Ingrediencie

Náplň:

  • 5–6 jabĺk (ošúpaných a nakrájaných na plátky)
  • 4 veľké hrušky (ošúpané, zbavené jadier a nakrájané na kocky)
  • ¾ šálky hnedého cukru
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • ½ čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 4 polievkové lyžice nesoleného masla
  • ½ šálky jablčného cideru
  • 3 polievkové lyžice brandy
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu

Zálievka:

  • 6 polievkových lyžíc nesoleného masla (nakrájaného na kocky)
  • 1,5 šálky celozrnnej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ½ polievkové lyžice jedlej sódy
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička mletého zázvoru
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • ½ čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • 2 polievkové lyžice melasy
  • ¾ šálky cmaru
  • cukor (na záverečné posypanie)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si náplň.
  • Jablká, hrušky, hnedý cukor, škoricu, soľ a muškátový oriešok zmiešajte vo veľkej mise. Všetko premiešajte tak, aby sa ovocie obalilo zmesou zo všetkých strán.
  • Zmiešajte mušt a maslo v malej panvici a zmes priveďte do varu.
  • Medzitým, v malej miske, premiešajte kukuričný škrob s brandy a miešajte, kým nebude zmes hladká.
  • Zmes s brandy pridajte do panvice, poriadne premiešajte a varte asi 1 minútu. Odstavte z tepla a, za stáleho miešania, pridajte zmes s ovocím.
  • Všetko nalejte do pekáča a vložte do rúry. Pečte 30 minút.
  • Teraz je čas, pripraviť si polevu.
  • Múku, prášok do pečiva, sódu, soľ, cukor, zázvor, škoricu a klinček vložte do kuchynského robota a poriadne rozmixujte. Pridajte kocky masla a miešajte, kým nevznikne piesková zmes a malými maslovými hrudkami.
  • Všetko premiestnite do misy, v ktorej ste vopred zmiešali melasu s cmarom.
  • Pomocou vidličky, alebo rúk, premiešajte, kým nevznikne cesto.
  • Po 30 minútach pečenia, vyberte pekáč z rúry a naň umiestnite zmes s melasou.
  • Znovu vložte do rúry a pečte asi 20 minút.
  • Po upečení nechajte črepníkový perník vychladnúť a podávajte s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.

Perníková sušienka s jablkami a hruškami, podávaná so zmrzlinou.
zdroj: true-north-kitchen.com

Preskúmajte aj ďalšie polevy na perníčky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.