A je tu ďalší starý, dobrý recept bez váhy. Postačí vám jeden jediný hrnček, s ktorým urobíte veľkú parádu. Tento rýchly recept na lievance z droždia sa stane tradičným folklórom vašej domácej kuchyne.
Čo budeme potrebovať
- 3 hrnčeky teplého mlieka
- 2 lyžičky droždia
- 3 vajcia
- lyžička soli
- 1/4 hrnčeka oleja
- 3 hrnčeky hladkej múky
Postup
- Vo väčšej mise si zmiešame teplé mlieko a droždie
- Chvíľu ho necháme odstáť, aby droždie začalo pracovať
- Vo vedľajšej mise zmiešame ostatné ingrediencie
- Do zmesi začneme pomaly pridávať vzniknutý kvások
- Zmes miešame pokiaľ nie sú prísady spojené a nevznikne hladké cesto
- Misu s cestom prikryjeme utierkou a necháme aspoň 50 minút odpočívať na teplom mieste
- Cesto musí nadobudnúť na objeme
- Na vymastenej panvičke maslom alebo olejom začneme piecť malé lievancové placky