Hrnčekový tvarohový múčnik

Hrnčekový tvarohový múčnik

Zdrojom exotického ovocia je leto. Ono nám totiž pripomína more, pláž a teplo. Tento tvarohový múčnik vo vás môže navodiť túto atmosféru aj v sychravých dňoch. Exotika z neho totiž priam srší, čo vy na to?

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 2 lyžice teplej vody
  • ¾ hrnčeka cukru
  • ⅔ hrnčeka polohrubej múky
  • ¼ hrnčeka kukuričného škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na náplň:

  • 10 plátkov želatíny
  • ⅔ hrnčeka cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnček džúsu z tropického ovocia
  • 2 hrnčeky (500 ml) smotany na šľahanie

Na polevu :

  • 2 balíčky tortového želé (20 g)
  • 2 lyžice cukru
  • 1 a ½ hrnčeka džúsu z tropického ovocia
  • ½ hrnčeka vody

Postup:

  • Žĺtky si oddeľte od bielkov. Bielky si vyšľahajte spolu s teplou vodou a až začnú tuhnúť, po lyžiciach zašľahávajte cukor.
  • Akonáhle budú bielky vyšľahané do tuha, opatrne zašľahajte taktiež žĺtky.
  • Bokom si zmiešajte suché ingrediencie, tj múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva.
  • Teraz ich primiešajte k zmesi vajec.
  • Hotové cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom zhruba 26 cm.
  • Korpus dajte piecť na 180 °C asi 25 minút.

Príprava náplne:

  • Medzitým si pripravte náplň.
  • Želé plátky si namočte do studenej vody, aby napučali (podľa návodu na obale).
  • Vyšľahajte si tvaroh, cukor, vanilkový extrakt a džús.
  • Z napučanej želatíny vytlačte prebytočnú vodu. Dajte ju pomaly zahrievať, po chvíľke sa rozpustí, ale nesmie sa začať variť.
  • Želatínu z plameňa odstavte a po lyžiciach primiešavajte tvarohovú zmes.

Konečné zdobenie:

  • Vychladnutý korpus rozrežte na polovice.
  • Na spodnú vrstvu naneste už pripravenú náplň a prikryte druhou časťou korpusu.
  • Na polevu zo želé budete potrebovať návod na obale výrobcu.
  • Teoreticky by sa mala želatína zmiešať s 2 lyžicami cukru a pomaly pridávať voda a džús a za stáleho miešania priviesť do varu.
  • Hotové želé nalejte na vrch koláča.
  • Múčnik dajte chladiť do chladničky na 4-5 hodín.
tropický tvarohový múčnik
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.