Obľúbené vianočné pečivo, ktoré je charakteristické svojou krehkosťou a lahodnou chuťou aj vôňou.
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 300 g masla
- 100 g hrozienok
- 6 žĺtkov
- 100 g cukru krupica
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový struk
- práškový cukor na ozdobu
Postup:
- Do misy preosejte múku, utvorte jamku a pridajte vajcia, cukor, vanilkové semienka a maslo nakrájané na malé kúsky.
- Začnite miešať a zapracovávať múku.
- Nakoniec pridajte hrozienka, ak chcete, môžete ich predtým pokrájať na menšie kúsky.
- Keď vytvoríte homogénne cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a vložte na aspoň 30 minút do chladničky.
- Potom nechajte cesto asi dvadsať minút pri izbovej teplote, potom ho vyvaľkajte valčekom.
- Pomocou vykrajovačov vykrájajte hrozienkové pečivo.
- Položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 170°C približne 15 minút.
- Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.