Hrstková polievka so slaninou

Hrstková polievka so slaninou

Klasikou slovenskej kuchyne je šošovicová polievka s údeným. Poďme si predstaviť jej o niečo rozmanitejší variant so slaninou. Namiesto slaniny môžete pripraviť aj verziu s údeným mäsom či s klobásou. Záleží len na tom, čomu dávate prednosť.

Ingrediencie

  • 1 hrsť hrášku
  • 1 hrsť šošovky
  • 1 hrsť krúp
  • 100 g slaniny
  • 3 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 8 šálok kuracieho vývaru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 stopkového zeleru
  • tymian
  • šalvia
  • rasca
  • soľ
  • olej

Postup

  1. Deň vopred si namočte strukoviny a krúpy.
  2. Na malom množstve oleja zľahka orestujte v hrnci na kúsky nakrájanú slaninu.
  3. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, následne aj mrkvy a zeler.
  4. Nalejte do hrnca kurací vývar a pridajte hrášok, šošovku, krúpy, soľ a korenie.
  5. Varte do doby, kým strukoviny nebudú mäkké.
  6. V prípade potreby dolejte vodu.
Polievka z hrachu, šošovky a krúp podávaná s orestovanou slaninou
zdroj: angsarap.net

Otestovali sme tie najobľúbenejšie modely sporákov na plyn . Ako v teste obstáli?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.