Vrátili ste sa zo zimného výletu a neviete, čo na večeru? Polievka so zmesou strukovín, zeleninou a hubami je skvelým riešením. Je chutná, výdatná a rýchlo vám dodá stratenú energiu.
Ingrediencie
- 1 hrsť šošovky
- 1 hrsť hrášku
- 1 hrsť krúp
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 3-4 zemiaky
- 30 g húb
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžička paradajkového pyré
- olivový olej
- červená paprika
- bobkový list
- majorán
- soľ, korenie
- čerstvé bylinky (petržlen, pažítka, tymián) na ozdobu
Postup
- Cez noc si v miske s vodou namočte šošovku, hrášok a krúpy.
- V hrnci s trochou olivového oleja orestujte nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatí, pridajte nakrájaný cesnak, mrkva, petržlen, huby a paradajkový pretlak.
- Premiešajte a niekoľko minút restujte.
- Pridajte strukoviny, krúpy, majorán, bobkový list a všetko zalejte zeleninovým vývarom.
- Varte do doby, kým všetko zmäkne. V prípade, že je polievka príliš hustá, prilejte trochu vody.
- Na záver polievku dochuťte soľou, čiernym korením a paprikou.
- Podávame ozdobenú čerstvo nasekanými bylinkami.