Hrstková polievka so zemiakmi a hubami

Hrstková polievka so zemiakmi a hubami

Vrátili ste sa zo zimného výletu a neviete, čo na večeru? Polievka so zmesou strukovín, zeleninou a hubami je skvelým riešením. Je chutná, výdatná a rýchlo vám dodá stratenú energiu.

Ingrediencie

  • 1 hrsť šošovky
  • 1 hrsť hrášku
  • 1 hrsť krúp
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 3-4 zemiaky
  • 30 g húb
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžička paradajkového pyré
  • olivový olej
  • červená paprika
  • bobkový list
  • majorán
  • soľ, korenie
  • čerstvé bylinky (petržlen, pažítka, tymián) na ozdobu

Postup

  1. Cez noc si v miske s vodou namočte šošovku, hrášok a krúpy.
  2. V hrnci s trochou olivového oleja orestujte nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatí, pridajte nakrájaný cesnak, mrkva, petržlen, huby a paradajkový pretlak.
  3. Premiešajte a niekoľko minút restujte.
  4. Pridajte strukoviny, krúpy, majorán, bobkový list a všetko zalejte zeleninovým vývarom.
  5. Varte do doby, kým všetko zmäkne. V prípade, že je polievka príliš hustá, prilejte trochu vody.
  6. Na záver polievku dochuťte soľou, čiernym korením a paprikou.
  7. Podávame ozdobenú čerstvo nasekanými bylinkami.
Polievka so šošovkou, hráškom a krúpami zdobená čerstvými bylinkami
zdroj: food52.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.