Vláčny a jemný múčnik z čerstvých hrušiek s chuťou škorice je úplne božský! Pripravte ho svojim hosťom a uvidíte, že budú nadšení.
Ingrediencie
- 1/2 šálky zmäkčeného masla
- 2/3 hrnčeka bieleho cukru
- 2 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 3/4 šálky mlieka
- 1 hruška nakrájaná na hrubo
- 1 a 1/2 šálky vychladenej šľahačky
- škorica na poprášenie
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Vymažte 23 cm guľatú formu a odložte bokom.
- V stolnom mixéri s pádlovým nástavcom šľahajte zmäknuté maslo s cukrom, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná.
- Pridajte vajcia, jedno po druhom, dobre prešľahajte po každom pridaní.
- Vmiešajte vanilku.
- Striedavo s mliekom pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, solí a škoricou.
- Miešajte, kým sa nespoja.
- Cesto rovnomerne rozotrite do pripravenej formy.
- Posypte kúsky hrušky.
- Vložte buchtu do rúry a pečte 45 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
- Buchtu nechajte vo forme úplne vychladnúť.
- Po vychladnutí vyberte z formy, zalejte šľahačkou a poprášte škoricou.