Hrušková buchta so škoricovou šľahačkou

Hrušková buchta so škoricovou šľahačkou

Vláčny a jemný múčnik z čerstvých hrušiek s chuťou škorice je úplne božský! Pripravte ho svojim hosťom a uvidíte, že budú nadšení.

Ingrediencie

  • 1/2 šálky zmäkčeného masla
  • 2/3 hrnčeka bieleho cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 3/4 šálky mlieka
  • 1 hruška nakrájaná na hrubo
  • 1 a 1/2 šálky vychladenej šľahačky
  • škorica na poprášenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Vymažte 23 cm guľatú formu a odložte bokom.
  3. V stolnom mixéri s pádlovým nástavcom šľahajte zmäknuté maslo s cukrom, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná.
  4. Pridajte vajcia, jedno po druhom, dobre prešľahajte po každom pridaní.
  5. Vmiešajte vanilku.
  6. Striedavo s mliekom pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, solí a škoricou.
  7. Miešajte, kým sa nespoja.
  8. Cesto rovnomerne rozotrite do pripravenej formy.
  9. Posypte kúsky hrušky.
  10. Vložte buchtu do rúry a pečte 45 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
  11. Buchtu nechajte vo forme úplne vychladnúť.
  12. Po vychladnutí vyberte z formy, zalejte šľahačkou a poprášte škoricou.
Hruškový koláč so škoricovou šľahačkou servírovaný na tanieriku.
www.atreatsaffair.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.