Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Pri jeseni býva veľký zber hrušiek a jabĺk. Práve marmeláda z hrušiek vám skvele poslúži napríklad pri vymazávaní vianočných cukroviniek.

Ingrediencie

  • 1kg hrušiek
  • 125ml vody
  • 2 celé škorica
  • 4-5ks klinčekov
  • 500g želírovacieho cukru 2:1

Postup

  • Najprv hrušky umyte, olúpte, zbavte jadierok a potom nakrájajte na menšie kúsky.
  • Nakrájané hrušky dajte do hrnca, zalejte vodou a varte do zmäknutia.
  • Potom, čo sa začnú rozpadať, pomocou mixéra hrušky rozmixujte na kašu.
  • Pridajte želírovací cukor, škoricu, klinčeky a varte 5-8 minút do zhustnutia.
  • Pre skúšku kvapnite marmeládu na studený povrch a pokiaľ začne tuhnúť, je hotová.
  • Ešte horúcu marmeládu rozdeľte do čistých pohárov, uzavrite a otočte hore dnom.
  • Takto ich nechajte vychladnúť a skladujte na chladnom mieste.
Croissant namazaný domácou marmeládou z hrušiek.
Zdroj: domesticgothtess.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.