Pri jeseni býva veľký zber hrušiek a jabĺk. Práve marmeláda z hrušiek vám skvele poslúži napríklad pri vymazávaní vianočných cukroviniek.
Ingrediencie
- 1kg hrušiek
- 125ml vody
- 2 celé škorica
- 4-5ks klinčekov
- 500g želírovacieho cukru 2:1
Postup
- Najprv hrušky umyte, olúpte, zbavte jadierok a potom nakrájajte na menšie kúsky.
- Nakrájané hrušky dajte do hrnca, zalejte vodou a varte do zmäknutia.
- Potom, čo sa začnú rozpadať, pomocou mixéra hrušky rozmixujte na kašu.
- Pridajte želírovací cukor, škoricu, klinčeky a varte 5-8 minút do zhustnutia.
- Pre skúšku kvapnite marmeládu na studený povrch a pokiaľ začne tuhnúť, je hotová.
- Ešte horúcu marmeládu rozdeľte do čistých pohárov, uzavrite a otočte hore dnom.
- Takto ich nechajte vychladnúť a skladujte na chladnom mieste.