Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na koláč z hrušiek? Tento rozhodne stojí za skúšku.
Budete potrebovať:
Cesto:
- 200 gramov polohrubej múky
- 1 polievková lyžica cukru
- 100 gramov margarínu
- citrónová kôra
- 1 vajce
Náplň:
- 3 hrušky
- 4 polievkové lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice medu
- šťava z ½ citróna
Postup prípravy:
- Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte a vytvorte pevné, ale zároveň vláčne cesto, ktoré vložte aspoň na pol hodiny do chladničky.
- Medzitým si pripravte hruškovú náplň.
- Hrušky umyte, olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Vložte ich do misy, pokvapkajte ich citrónovou šťavou – aby nezhnedli.
- Na hrušky nalejte jednu polievkovú lyžicu medu a zasypte tromi lyžicami hnedého cukru.
- Všetko dobre premiešajte.
- Cesto z chladničky vyberte a nechajte chvíľku stáť pri izbovej teplote.
- Potom ho rozvaľkajte a preneste ich do koláčovej formy.
- Cesto prepichajte vidličkou a naneste naň hruškovú náplň.
- Nakoniec koláč zalejte poslednou lyžicou medu a zasypte lyžicou hnedého cukru.
- Vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov asi 30 – 35 minút.