Hruškové koláče z lineckého cesta

Hruškové koláče z lineckého cesta

Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na koláč z hrušiek? Tento rozhodne stojí za skúšku.

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 200 gramov polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 100 gramov margarínu
  • citrónová kôra
  • 1 vajce

Náplň:

  • 3 hrušky
  • 4 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice medu
  • šťava z ½ citróna

Postup prípravy:

  • Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte a vytvorte pevné, ale zároveň vláčne cesto, ktoré vložte aspoň na pol hodiny do chladničky.
  • Medzitým si pripravte hruškovú náplň.
  • Hrušky umyte, olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  • Vložte ich do misy, pokvapkajte ich citrónovou šťavou – aby nezhnedli.
  • Na hrušky nalejte jednu polievkovú lyžicu medu a zasypte tromi lyžicami hnedého cukru.
  • Všetko dobre premiešajte.
  • Cesto z chladničky vyberte a nechajte chvíľku stáť pri izbovej teplote.
  • Potom ho rozvaľkajte a preneste ich do koláčovej formy.
  • Cesto prepichajte vidličkou a naneste naň hruškovú náplň.
  • Nakoniec koláč zalejte poslednou lyžicou medu a zasypte lyžicou hnedého cukru.
  • Vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov asi 30 – 35 minút.
okrúhly pečený koláč s hruškovou náplňou a pláty cesta na povrchu
Zdroj foto: fixfeastliar.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.