Prečo by sa malo smoothie s hruškou rozhodne dostať na váš stôl?
Jedinečná a originálna chuť hrušky sa nedá ničím nahradiť. Toto ovocie navyše z ľudského tela odvádza ťažké kovy a ďalšie jedovaté látky.
S akým ovocím je možné hrušku kombinovať a je možné ju mixovať aj so zeleninou?
Inšpirujte sa našimi receptami.
Prečo jesť hrušky?
Glykemický index hodnotí jedlo a jeho vplyv na hladinu cukru v krvi na stupnici od 1 do 100. Čím vyššia je hodnota, tým rýchlejšie hladina cukru v krvi stúpa.
Hrušky spadajú do rozmedzia 20 a 49 na glykemickom indexe. To z nich robí potravinu s nízkym GI, hlavne preto, že majú vysoký obsah vlákniny.
Jedna malá hruška má asi 7 g vlákniny. To je celých 20% vlákniny, ktorú denne potrebujete.
Niektoré štúdie naznačujú, že pigmenty, ktoré dávajú hruškám ich farbu, nazývané antokyány, môžu znížiť pravdepodobnosť ochorenia cukrovkou druhého typu.
Okrem toho, že sú hrušky dobrým zdrojom vlákniny, majú aj vysoký obsah vitamínov C a K, rovnako ako draslíka a antioxidantov.
Antioxidanty v ovocí, ako sú hrušky, môžu znížiť pravdepodobnosť srdcových ochorení alebo problémov s cholesterolom.