Drobenkové koláče sú pre nás dobre známe a obľúbené. Pokiaľ vás naháňa maškrtná na chrumkavú a maslom voňavú posýpku, neodolávajte dlho. Už ste vyskúšali hruškový variant?
Ingrediencie:
- 125 g zmäknutého a na kocky nakrájaného masla
- ¾ hrnčeka cukru krupica
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 vajcia
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 a ½ lyžice mletých mandlí
- ½ hrnčeka mlieka
- 2 hrušky
Na posýpku:
- ½ hrnčeka hladkej múky
- 1 a ½ lyžice trstinového cukru
- ¼ lyžičky prášku do pečiva
- 60 g zmäknutého a na kocky nakrájaného masla
Postup:
- Maslo, cukor a vanilkový extrakt rozmixujte do hladkej, bielej peny.
- Pridajte vajcia jedno po druhom, dôkladne premixujte.
- Pridajte múku, prášok do pečiva, mleté mandle a dôkladne premiešajte.
- Pridajte olúpané a na kúsky nakrájané hrušky, prilejte mlieko a premiešajte.
- Drobenku si pripravte zmiešaním múky, cukru a kypriaceho prášku.
- Pridajte na kocky nakrájané zmäknuté maslo a rukou premiešajte.
- Cesto si nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Na vrch cesta nasypte posýpku.
- Dajte piecť na 160 ° C na dobu 40 minút.
- Koláč strážte, niekedy je hotový skôr.