Hruškový koláč z lístkového cesta

Hruškový koláč z lístkového cesta

Tento koláč sa skvele hodí k víkendovej pohode a odpočinku. So šálkou dobrej kávy alebo čaju určite príde na chuť.

INGREDIENCIA

  • lístkové cesto – viď. základný recept
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 150 g hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 500 g hrušiek, olúpaných a zbavených jadrovníka
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • hrozienka
  • 1 vanilkový cukor
  • hladká múka na poprášenie

POSTUP

  1. V mise zmiešajte tvaroh, práškový cukor, hrozienka, citrónovú kôru, vanilkový cukor a vajcia.
  2. Listové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a preneste ho do formy vyloženej papierom na pečenie.
  3. Cesto potrite tenkou vrstvou pripravenej náplne
  4. Na ňu rozložte hrušky pokrájané na tenké plátky tak, že sa navzájom čiastočne prekrývajú
  5. Koláč vložte do rúry vyhriatej na 200 ° C a pečte asi 25 minút dozlatista.
Hruškový koláč z lístkového cesta
Zdroj: eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.