Tento koláč sa skvele hodí k víkendovej pohode a odpočinku. So šálkou dobrej kávy alebo čaju určite príde na chuť.
INGREDIENCIA
- lístkové cesto – viď. základný recept
- 250 g mäkkého tvarohu
- 150 g hnedého cukru
- 4 vajcia
- 100 ml mlieka
- 1 lyžička mletej škorice
- 500 g hrušiek, olúpaných a zbavených jadrovníka
- 1 lyžička citrónovej kôry
- hrozienka
- 1 vanilkový cukor
- hladká múka na poprášenie
POSTUP
- V mise zmiešajte tvaroh, práškový cukor, hrozienka, citrónovú kôru, vanilkový cukor a vajcia.
- Listové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a preneste ho do formy vyloženej papierom na pečenie.
- Cesto potrite tenkou vrstvou pripravenej náplne
- Na ňu rozložte hrušky pokrájané na tenké plátky tak, že sa navzájom čiastočne prekrývajú
- Koláč vložte do rúry vyhriatej na 200 ° C a pečte asi 25 minút dozlatista.