Hruškový šalát s stopkovým zelerom a orechmi

Hruškový šalát s stopkovým zelerom a orechmi

Tento šalát je inšpirovaný klasickým waldorfským šalátom, ale namiesto jabĺk použijeme hrušky, ktorých zrelá sladká chuť je v pokrme úplne perfektná!

Ingrediencie:

Na dresing:

  • 1/4 šálky majonézy
  • 1/4 šálky jogurtu
  • 1/2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/4 čajovej lyžičky morskej soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia

Na šalát:

  • 2 zrelé hrušky, nakrájané
  • 1/2 šálky nakrájaného rapíkatého zeleru
  • 1/2 šálky hrozna, rozpolených
  • 3 polievkové lyžice zlatých hrozienok
  • 1/3 šálky nasekaných vlašských orechov
  • 2 šálky nakrájaného čerstvého hlávkového šalátu

Postup

  1. V mise zmiešajte všetky prísady na dresing.
  2. Dobre premiešajte a pred podávaním nechajte asi 20 minút vychladnúť.
  3. Vo veľkej mise zmiešajte všetky prísady na šalát (hrušky, stopkatý zeler, hrozno, hrozienka, vlašské orechy a hlávkový šalát).
  4. Pred podávaním dresing do šalátu a dobre premiešajte.
  5. Podávajte studené.
Šalát z hrušiek, řapíkatého zeleru, hrozienok a hrozna servírovaný na tanieri.
www.whiteonricecouple.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.