Hubová bruschetta s balzamikom a tymianom

Hubová bruschetta s balzamikom a tymianom

Huby a tymián sú najlepší kamaráti! Skombinujte ich s balzamikovým octom a vznikne neodolateľná pochúťka, ktorú jednoducho navŕšte na opečený chlieb ľahko potretý cesnakom. Je to skvelé raňajky, ľahký obed či perfektné predjedlo, ktorého príprava vám zaberie iba 10 minút.

Ingrediencie

  • 400 g ľubovoľných húb
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 lyžička cukru
  • 1 polievková lyžica lístkov tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • pol strúčika cesnaku, nelúpaného
  • 4 plátky chleba
  • extra olivový olej na pokvapkanie

Postup

  1. Vo veľkej panvici rozohrejte olej na vysokú teplotu.
  2. Huby nakrájajte na 0,5 cm plátky.
  3. Vhoďte do panvice a rýchlo restujte, asi minútu alebo dve.
  4. Pridajte balzamikový ocot a posypte cukrom, potom miešajte ďalších asi 30 sekúnd, aby balzamiko a cukor skaramelizovali.
  5. Pridajte tymián a dochuťte soľou a korením.
  6. Chleba opečte a každý kúsok potrite cesnakom.
  7. Navŕšte na chlieb huby a ihneď podávajte, pokvapkané extra olivovým olejom (ak chcete).
Plátky opečeného chleba natreté hubovou zmesou s balzamikom a tymianom.
www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.