Huby a tymián sú najlepší kamaráti! Skombinujte ich s balzamikovým octom a vznikne neodolateľná pochúťka, ktorú jednoducho navŕšte na opečený chlieb ľahko potretý cesnakom. Je to skvelé raňajky, ľahký obed či perfektné predjedlo, ktorého príprava vám zaberie iba 10 minút.
Ingrediencie
- 400 g ľubovoľných húb
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžička cukru
- 1 polievková lyžica lístkov tymiánu
- soľ a korenie podľa chuti
- pol strúčika cesnaku, nelúpaného
- 4 plátky chleba
- extra olivový olej na pokvapkanie
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej na vysokú teplotu.
- Huby nakrájajte na 0,5 cm plátky.
- Vhoďte do panvice a rýchlo restujte, asi minútu alebo dve.
- Pridajte balzamikový ocot a posypte cukrom, potom miešajte ďalších asi 30 sekúnd, aby balzamiko a cukor skaramelizovali.
- Pridajte tymián a dochuťte soľou a korením.
- Chleba opečte a každý kúsok potrite cesnakom.
- Navŕšte na chlieb huby a ihneď podávajte, pokvapkané extra olivovým olejom (ak chcete).