Máte radi cestovinové dobroty a chceli by ste skúsiť niečo originálne? Potom k nim pridajte huby a vytvorte z nich túto úžasnú polievku.
Ingrediencie
- 1 malá cibuľa
- 2 zelery
- 2 mrkvy
- 2–3 strúčiky cesnaku (mletého)
- ½ čajovej lyžičky sušeného tymiánu
- ½ čajovej lyžičky šalvie
- ¼ čajovej lyžičky mletého korenia
- 240 g húb portobello (nakrájaných na plátky)
- 8 šálok zeleninového vývaru
- ½ čajovej lyžičky korenia do polievky
- ½ čajovej lyžičky soli
- 1 bobkový list
- 340 g cestovín
- 1 polievková lyžica miso pasty
Postup
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a vsypte ju do hrnca. Zalejte trochou vývaru a nechajte prebublávať.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a zeler. Varte, kým zelenina nezmäkne.
- Ďalej prisypte cesnak, tymian, šalvia a korenie. Premiešajte.
- Vsypte nakrájané huby a prikryte pokrievkou. Duste, kým huby nezmäknú a nepustia šťavu.
- Prilejte zvyšok vývaru, polievkové korenie, soľ a bobkový list. Znovu zakryte a nechajte variť 30 minút.
- Z polievky vyberte ½ šálky tekutiny a odložte ju nabok.
- Do polievky dajte cestoviny a varte ich 10 minút.
- Zatiaľ, v ½ šálke vývaru, rozmiešajte miso pastu a vlejte ju do polievky.
- Hotovú hubovú polievku s rezancami okoreňte, osoľte a podávajte.
Chcete si vyrobiť domáce cestoviny? Potom sa inšpirujte recenziami elektrických mlynčekov , ktoré vám ich prípravu uľahčia.