Hubová cestovinová polievka

Hubová cestovinová polievka

Máte radi cestovinové dobroty a chceli by ste skúsiť niečo originálne? Potom k nim pridajte huby a vytvorte z nich túto úžasnú polievku.

Ingrediencie

  • 1 malá cibuľa
  • 2 zelery
  • 2 mrkvy
  • 2–3 strúčiky cesnaku (mletého)
  • ½ čajovej lyžičky sušeného tymiánu
  • ½ čajovej lyžičky šalvie
  • ¼ čajovej lyžičky mletého korenia
  • 240 g húb portobello (nakrájaných na plátky)
  • 8 šálok zeleninového vývaru
  • ½ čajovej lyžičky korenia do polievky
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 1 bobkový list
  • 340 g cestovín
  • 1 polievková lyžica miso pasty

Postup

  • Cibuľu nakrájajte nadrobno a vsypte ju do hrnca. Zalejte trochou vývaru a nechajte prebublávať.
  • Pridajte nakrájanú mrkvu a zeler. Varte, kým zelenina nezmäkne.
  • Ďalej prisypte cesnak, tymian, šalvia a korenie. Premiešajte.
  • Vsypte nakrájané huby a prikryte pokrievkou. Duste, kým huby nezmäknú a nepustia šťavu.
  • Prilejte zvyšok vývaru, polievkové korenie, soľ a bobkový list. Znovu zakryte a nechajte variť 30 minút.
  • Z polievky vyberte ½ šálky tekutiny a odložte ju nabok.
  • Do polievky dajte cestoviny a varte ich 10 minút.
  • Zatiaľ, v ½ šálke vývaru, rozmiešajte miso pastu a vlejte ju do polievky.
  • Hotovú hubovú polievku s rezancami okoreňte, osoľte a podávajte.

Cestovinová polievka z húb a zeleniny, zdobená čerstvou petržlenovou vňaťou a jarnou cibuľkou.
zdroj: brandnewvegan.com

Chcete si vyrobiť domáce cestoviny? Potom sa inšpirujte recenziami elektrických mlynčekov , ktoré vám ich prípravu uľahčia.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.