Hubová omáčka na kyslo

Hubová omáčka na kyslo

INGREDIENCIA

  • 500 g čerstvých húb
  • 2 lyžice sadla
  • 1 lyžica zápražky
  • soľ
  • korenie
  • 2 cibuľa
  • 200 ml smotany na varenie
  • 700 ml vývaru
  • ocot

POSTUP

  1. Na masti osmažte cibuľku dozlatista
  2. Pridajte huby a orestujte do mäkka
  3. Zalejte vývarom, zahustite zápražkou a varte 10 minút
  4. Prilejte smotanu, dochuťte soľou, korením a povarte
  5. Ocot zvarte v malom kastróliku na polovicu jeho objemu (chuť potom nebude tak štipľavá)
  6. Omáčku zložte z platne a až potom do nej pozvoľna prilievajte ocot podľa chuti
Omáčka z húb ako od babičky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.