Kuracie mäso a hubová omáčka sa k sebe skvele hodia. Vyskúšajte túto neodolateľnú kombináciu v jednoduchom recepte.
INGREDIENCIA
- 600 g kuracích pŕs
- soľ
- korenie
- 2 lyžičky olivového oleja
- 3 lyžice masla
- 120 g šampiňónov (alebo iných obľúbených húb)
- 1 strúčik cesnaku
- ¼ hrnčeka hladkej múky
- 2 hrnčeky hovädzieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- Ryža (jazmínová, basmati,..)
POSTUP:
- Na jednej lyžici masla si orestujte dozlatista plátky šampiňónov.
- Pridajte pretlačený cesnak a premiešajte
- Zaprášte múkou a podlejte vývarom a priveďte do varu
- Prilejte smotanu, premiešajte a varte na miernom plameni
- Kuracie prsia naporciujte aj na 2 cm vysoké plátky, osoľte a okoreňte
- Osmažte z oboch strán na lyžici masla s olivovým olejom.
- Zatiahnuté mäso pridajte do omáčky a varte do zmäknutia.
- V prípade potreby dochuťte soľou a korením
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale
- Servírujte plátok mäsa preliaty omáčkou a kopček ryže