Hubová omáčka s mäsom a ryžou

Hubová omáčka s mäsom a ryžou

Kuracie mäso a hubová omáčka sa k sebe skvele hodia. Vyskúšajte túto neodolateľnú kombináciu v jednoduchom recepte.

INGREDIENCIA

  • 600 g kuracích pŕs
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 3 lyžice masla
  • 120 g šampiňónov (alebo iných obľúbených húb)
  • 1 strúčik cesnaku
  • ¼ hrnčeka hladkej múky
  • 2 hrnčeky hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Ryža (jazmínová, basmati,..)

POSTUP:

  • Na jednej lyžici masla si orestujte dozlatista plátky šampiňónov.
  • Pridajte pretlačený cesnak a premiešajte
  • Zaprášte múkou a podlejte vývarom a priveďte do varu
  • Prilejte smotanu, premiešajte a varte na miernom plameni
  • Kuracie prsia naporciujte aj na 2 cm vysoké plátky, osoľte a okoreňte
  • Osmažte z oboch strán na lyžici masla s olivovým olejom.
  • Zatiahnuté mäso pridajte do omáčky a varte do zmäknutia.
  • V prípade potreby dochuťte soľou a korením
  • Ryžu uvarte podľa návodu na obale
  • Servírujte plátok mäsa preliaty omáčkou a kopček ryže
Omáčka z húb s kuracím mäsom.
bbc.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.