Skip to content
INGREDIENCIA
- 600 g mletého mäsa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vajce
- 5 žemlí
- mlieko
- 2 lyžice masla
- soľ, korenie, majorán
- 100 g tvrdého syra
- 200 g líšok do náplne (môžu byť aj šampiňóny)
POSTUP
- Nakrájame rožky na kocky a zalejeme mliekom.
- Rožky v mlieku pridáme do misy s mäsom, vajcom a cesnakom.
- Zmes riadne spracujeme.
- Pokiaľ je cesto riedke, pridáme strúhanku. Pokiaľ cesto nedrží, tak mlieko.
- Zo zmesi uhnite bochník a rozprestrieme na papier na pečenie asi do výšky 2,5 cm.
- Na mäsovú zmes naukladáme doprostred huby a zdvihnutím strán papiera ju uzavrieme mäsovou zmesou ako do tunela.
- Sekanú pečieme v predhriatej rúre pri 210 ºC zakrytú 15 minút, potom ju odkryjeme a podlejeme.
- Pečieme ďalších 30 minút.
- Servírujeme so zemiakovou kašou.