Hubové placky so špenátom a mäsom

Hubové placky so špenátom a mäsom

Kombinácia špenátu, húb, mletého mäsa a kokosového krému je jedinečná a rozhodne stojí za vyskúšanie! Pripravte si túto lahôdku aj vy doma.

Ingrediencie

  • 500 g mrazeného nasekaného špenátu
  • 1 lyžica masla
  • ½ šálky nakrájanej žltej cibule
  • 250 g Cremini húb, jemne nasekaných
  • ¼ šálky kokosového krému alebo kokosového mlieka
  • ½ šálky stopkového zeleru, nakrájaného na malé kocky
  • ½ šálky listov petržlenu
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • ¼ šálky kokosovej múky
  • 1 stredný drvený strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička soli a podľa potreby ďalšia
  • 1 a ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia a ďalšie podľa potreby
  • ¼ lyžičky nastrúhaného muškátového orieška
  • 2 veľké vajcia
  • kokosový olej
  • paradajková omáčka na podávanie (voliteľne)

Postup

  1. Dajte špenát do chladničky a nechajte cez noc rozmraziť.
  2. Rozmrazený špenát vložte do sitka a vytlačte z neho všetku tekutinu.
  3. Na veľkej panvici zohrejte na strednom ohni maslo a vhoďte nakrájanú cibuľu a huby spolu s trochou soli a korenia.
  4. Zeleninu restujte tak dlho, kým sa tekutina neodparí a cibuľa nezmäkne.
  5. Vložte mleté ​​hovädzie mäso do veľkej misy a nechajte bokom.
  6. Rozmixujte kokosové mlieko, petržlenovú vňať a stopkový zeler tyčovým mixérom.
  7. Akonáhle vznikne pyré, zmiešajte ho s mletým hovädzím mäsom a pridajte nasekaný špenát, kokosovú múku, cesnak, soľ a korenie, muškátový oriešok, rozšľahané vajcia a hubovú zmes.
  8. Jemne spojte všetky ingrediencie az mäsovej zmesi vytvorte malé placky.
  9. Na panvici zohrejte na strednom ohni 2 lyžice kokosového oleja a smažte placky asi 3 minúty z každej strany.
  10. Hotové fašírky naložte na tanier a podávajte s paradajkovou omáčkou.
Hubové guličky so špenátom a mäsom na tanieri.
www.nomnompaleo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.