Tento recept na ragú s hlivou ustricovou a ďalšími lahodnými ingredienciami jednoducho musíte skúsiť! Lepšie neochutnáte ani v reštaurácii.
Čo budeme potrebovať
- 55 g huby shiitake
- 55 g pečárik
- 55 g hliva ustricová
- 55 g hríbov
- 15 ml olivového oleja
- 1 šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 15 g masla
- 6 g nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Čerstvú petržlenovú vňať nasekajte a dajte bokom.
- Nakrájajte a hlivu ustricovú a dajte bokom.
- Nasekajte cesnak a šalotku.
- V panvici na strednú teplotu zahrejte olivový olej a huby restujte, kým ľahko nezhnednú, nezmäknú a nezredukujú tekutinu.
- Pridajte maslo, cesnak a šalotku a za stáleho miešania pokračujte vo varení po dobu 2 minút.
- Dochuťte soľou a korením podľa chuti a vmiešajte petržlenovú vňať.
- hneď podávame ako prílohu k filetom a rizotu!