Ragú z hlivy ustricovej je skvelou vegetariánskou alternatívou k tradičnému mäsovému ragú, ktoré navyše skvele chutí. V kombinácii s cestovinami tak hravo vykúzlite úžasný obed či večeru!
Ingrediencie
- 2 šálky nastrúhanej hlivy ustricovej
- 2 nasekané strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky nakrájanej cibule
- 340 g cestovín pappardelle
- 1 šálka paradajkovej omáčky
- 1/2 lyžice sójovej omáčky
- 1/2 lyžice balzamikového octu
- 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
- syr burrata na ozdobenie (voliteľne)
- chilli, korenie a soľ podľa chuti
Postup
- Začnite tým, že podusíte nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Ďalej pridajte korenie a dobre premiešajte.
- Pridajte nakrájané huby.
- Prilejte balzamikový ocot a sójovú omáčku a nechajte huby variť.
- Pridajte paradajkovú omáčku a nechajte povariť.
- Ragú premiešajte s uvarenými cestovinami, trochou vody z cestovín, nastrúhaným parmezánom a voliteľne posypte nastrúhaným syrom burrata!