Jemné bezmäsité rizoto si vykúzlite na obed alebo na večeru a budete z neho nadšení. Vďaka postupnému vareniu dostane tú pravú chuť.
INGREDIENCIA
- 230 g šampiňónov
- 3 lyžice masla
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 stredne veľké cibule
- 1 hrnček ryže arborio
- ⅓ hrnčeka suchého bieleho vína
- 2 a ½ zeleninového vývaru
- ¾ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
- soľ
- korenie
POSTUP
- Šampiňóny si očistíme, umyjeme a usušíme.
- Nakrájame ich na štvrtky a na lyžicu masla a lyžicu oleja ich orestujeme.
- Restujeme dozlatista, potom ich jemne osolíme a ešte minútku ich dusíme.
- Dáme ich bokom a pripravíme si ryžu.
- Ryžu si premiešame, necháme odkvapkať, cibuľu si nakrájame na kocky.
- Na zvyšku masla a oleja si orestujeme cibuľu, potom pridáme ryžu a restujeme do zozlatnutia.
- Potom ju podlejeme vínom a necháme ho absorbovať.
- Následne podlejeme ¼ hrnčekom vývaru a necháme opäť absorbovať.
- Takto postupne podlievame až do úplného zmäknutia.
- Varíme 20-25 minút, potom dochutíme, pridáme späť šampiňóny a nastrúhaný parmezán.
- Chvíľu prehrejeme, premiešame, odstavíme, necháme sadnúť a smieme podávať.