6x recepty na vynikajúce rizoto s hubami. Voňavé a lahodné jedlo za pár korún

Neviete, čo si uvariť na obed či na večeru?

Premýšľate o pokrme z ryže a nemáte ten správny nápad?

Inšpirujte sa a vyskúšajte niektorý z týchto bombových receptov na hubové rizoto, ktoré si zamilujete!

Na konci článku sú pripravené navyše tipy, ako pripraviť dokonalé rizoto.

Ako na dokonalé rizoto?

Čo sa týka RYŽE , tá je práve tou najdôležitejšou surovinou. Na prípravu rizota nie je vhodná ryža basmati ani jazmínová. Vždy a iba len guľatozrnná, čo je napr. ryža Arborio či carnaroli. Ryžu uvarte vždy al dente.

VÍNO dodá rizotu ľahko kyslastú chuť, avšak použiť ho nemusíte. Víno sa pri postupe pridáva ihneď po zosklovatení ryže, čiže pred použitím vývarov. Odporúča sa použiť na varenie to isté víno, ktoré budete piť pri jeho konzumácii.

VÝVAR utvára hlavnú chuť pokrmu. Najčastejšie sa na prípravu rizota používa zeleninový a tiež hydinový. Na prípravu hubového rizota sa odporúča hubový vývar. Chuť vývaru totiž ovplyvní chuť celého rizota, a preto je vhodné používať kvalitný a silný vývar.

RESTOVANIE cibuľky sa vykonáva na olivovom oleji alebo na masle. Najlepší kuchári odporúčajú k olivovému oleju pridať aj kúsok masla, čím získate plnšiu chuť.

PRILIEVANIE VÝVARU je dôležitou záležitosťou pri príprave rizota. Do ryže by sa nemal naliať všetok vývar naraz. Tiež by sa nemal príliš rýchlo nasypať všetok syr. Všetko chce trpezlivosť a ryža musí vývar pomaly vstrebávať. Preto vývar nepridávajte, pokiaľ ryža predchádzajúcu naberačku stále neabsorbovala.

Do rizota môžete pridať suroviny, aké máte radi, avšak platí, že MENEJ JE VIAC . Práve talianska kuchyňa sa vo veľkom množstve ingrediencií nemá rád a namiesto toho sa sústredí na kvalitu použitých surovín. Použiť môžete ideálne hrášok, sušené paradajky či krevety.

Syr nesmiete vynechať a používajte vždy kvalitný taliansky syr. Najlepšie je parmezán či jeho podobný grana padano. Vďaka tomu, že tieto syry sú už tak dosť slané, nemusíte pri varení použiť soľ. Najlepší čas na pridanie syra je vždy tesne pred dokončením.

A nakoniec MASLO pridávajte do rizota až po syre. Musí byť hlavne studené. Získate tak jemnejší a krémovejší pokrm.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.