Hubový guláš so smotanou

Hubový guláš so smotanou

Ako je niekde maslo, stojí to vždy za to. Keď k tomu ešte prispeje tymian s cesnakom, je o vynikajúci pokrm postarané. Pomyselnou čerešničkou na torte sú potom cestoviny a smotana.

Ingrediencie:

  • 250 g vaječných cestovín
  • 3 polievkové lyžice nesoleného masla
  • 1 kg čerstvých húb (ideálne odroda cremini)
  • 2 veľké šalotky
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 4 lyžičky nakrájaného čerstvého tymiánu
  • 2 hrnčeky hovädzieho vývaru
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice nasekanej petržlenu

Postup:

  • Najskôr si vo veľkom hrnci ohrejeme vodu na cestoviny a uvaríme ich podľa návodu.
  • Scedíme a zatiaľ odložíme bokom, najlepšie pod alobal.
  • Huby tenko nakrájame, cibuľu očistíme a nasekáme na kocky.
  • Cesnak olúpeme a na doske alebo mažiari rozdrvíme.
  • Do panvice dáme rozpustiť maslo pri stredne veľkej teplote.
  • Pridáme huby a necháme variť, kým nebudú mäkké, asi tak 7 minút.
  • Osolíme, okoreníme, vmiešame cesnak a tymián.
  • Povaríme 1 minútu a zasypeme múkou.
  • Dôkladne premiešame a necháme asi 1 minútu variť, aby múka zhnedla.
  • Za stáleho miešania prilejeme hovädzí vývar a pridáme dijonskú horčicu.
  • Na miernom ohni privedieme do varu a varíme tak 5 minút za občasného miešania.
  • Vmiešame uvarené cestoviny, kyslú smotanu a necháme tak 2 minúty prehriať.
  • Nakoniec prisypeme parmezán, zamiešame a varíme, až sa syr rozpustí.
  • Posypeme petržlenovou vňaťou, premiešame a dochutíme soľou a korením.
  • Ešte teplé podávame.
Guláš z čerstvých húb s cestovinami na smotane.
Zdroj: https://damndelicious.net/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.