Hubový kuba ako od babičky

Hubový kuba ako od babičky

Vianočné kuba sa pripravuje na rôzne spôsoby. Zatiaľ čo niekto ho robí z bulguru, niekto zase z krúp. Práve z krúp sa robí od pradávna. Ak teda chcete, aby bol hubový kuba podľa babičky, tak postupujte nasledovne.

INGREDIENCIA

  • 1/2 hrnčeka sušených húb (dajte ich pred použitím na 30 minút do vody)
  • 1 hrnček krup
  • 2 lyžice roztaveného masla
  • 1 a 1/2 hrnčeka vývaru či vody
  • 2 cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička rasce
  • soľ a korenie na dochutenie

POSTUP

  1. Huby umyte, namočte a dajte bokom.
  2. V hlbšom hrnci si na miernom ohni rozpustite maslo.
  3. Pridajte doň prepláchnuté krúpy, nechajte ich chvíľu opiecť, ale nespáľte ich.
  4. Akonáhle krúpy zožltnú, pridajte k nim huby, vývar, soľ a korenie.
  5. Varte hubového kubu asi 45 minút.
  6. Premiešavajte ho, aby sa vám nepripálil ku dnu hrnca.
  7. V prípade potreby počas varenia pridajte aj trochu vody alebo ešte vývaru.
  8. Zhruba 15 minút pred koncom varenia si zvlášť na panvičke na masle opražte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  9. Medzitým si predhrejte rúru na 180 °C.
  10. Akonáhle je hubový kuba hotový, pridajte doň pripravenú cibuľku s cesnakom, majoránom a rascou.
  11. Premiešajte ho.
  12. Pripravte si pekáč, vymažte ho maslom a nalejte do neho hubového kubu.
  13. Pečte ho zhruba 15 až 25 minút.
  14. Staročeský hubový kuba sa podáva so zavarenými uhorkami.
Kuba z húb na tanieri, ozdobený čerstvými bylinkami.
www.tresbohemes.com

Vyskúšajte aj naše recepty na vynikajúce rizoto s hubami . Voňavé a lahodné jedlo za pár korún!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.