Hubový paprikáš

Hubový paprikáš

Tento recept na kura na paprike bez kurčaťa poteší každého vegetariána i vegána. Nahradzujeme totiž mäso hubami! Lahodná omáčka je vyrobená z papriky a cibule, zahustená pastou z kešu orechov.

Čo budeme potrebovať

  1. 130 g surových kešu orechov (namočených vo vode 4-8 hodín, scedených a prepláchnutých)
  2. 350 ml zeleninového vývaru
  3. 30 ml olivového oleja
  4. 450 g húb (nakrájaných na plátky)
  5. 15 g rastlinného tuku
  6. 500 g cibule (nakrájané na tenké plátky)
  7. Červená paprika (hrubo nasekaná)
  8. 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  9. 2 lyžice sladkej papriky
  10. 400 gramov nakrájaných paradajok z plechovky
  11. 30 ml citrónovej šťavy
  12. Soľ
  13. Korenie
  14. Varená ryža (na podávanie)

Postup

  1. Vložíme kešu oriešky a ½ vývaru do mixéra
  2. Zmes rozmixujeme do hladka a dáme bokom
  3. Dno veľkého hrnca polejeme olejom a zapneme platňu na strednú teplotu
  4. Keď je olej rozpálený, pridáme huby
  5. Huby opekáme asi 5 minút z každej strany, kým nezhnednú a nezmäknú
  6. Huby vyberieme z panvice a preložíme ich na tanier
  7. Na panvici rozpustíme maslo a potom pridáme cibuľu
  8. Cibuľu za občasného miešania opekáme asi 10 minút, kým nezmäkne a ľahko nezhnedne
  9. Vmiešame papriku a ďalej ju varíme s cibuľou asi 5 minút, kým nezačne mäknúť
  10. Vmiešame cesnak a papriku
  11. Pokračujeme vo varení a miešame ďalšiu minútu, kým sa cesnak nerozvonia
  12. Huby vrátime do hrnca a vmiešame paradajky a zvyšný vývar
  13. Zvýšime teplotu a vývar privedieme do varu
  14. Zeleninu za občasného miešania varíme asi 10 minút, kým paprika nezmäkne
  15. Vmiešame zmes z kešu orechov a pokračujeme vo varení asi 1 minútu, kým omáčka nebude prehriata
  16. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť trochou vody alebo extra vývarom
  17. Hrniec zložíme z platne a vmiešame citrónovú šťavu
  18. Zmes dochutíme soľou a korením
  19. Paprikáš s hubami rozdelíme na taniere a podávame s uvarenou ryžou
Paprikáš bez mäsa len z hubami podávaný na uvarenej ryži.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.