Hubový pekáčik s parmezánom

Hubový pekáčik s parmezánom

Tento nevšedný pokrm môžete podávať jednak ako predjedlo a jednak ako originálnu prílohu. Skvele chutí napríklad s bravčovým alebo hovädzím mäsom.

Ingrediencie:

  • 800 g lesných húb alebo šampiňónov
  • 200 g smotanového taveného syra
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • 2 šálky strúhanky
  • 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 6 PL olivového oleja
  • 4 PL masla
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Na panvici s olejom zľahka orestujte polovicu množstva húb nakrájaných na štvrtky.
  3. Pridajte k nim polovicu prelisovaného cesnaku, soľ a korenie a niekoľko minút huby poduste.
  4. Keď huby pustia všetku tekutinu, odstráňte ich z panvice a rovnakým postupom pripravte aj druhú polovicu húb. Ak by ste chceli restovať všetky huby naraz, vzhľadom na ich množstvo by sa mohlo stať, že by sa neorestovali dôkladne, preto odporúčame tento postup.
  5. Všetky orestované huby dajte do misky a pridajte k nim na kúsky nakrájaný tavený syr.
  6. Všetko dôkladne premiešajte, kým sa syr nerozpustí.
  7. Následne pridajte k zmesi jednu šálku strúhanky, nastrúhaný čedar, polovicu šálky parmezánu a väčšinu nasekanej petržlenovej vňate.
  8. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa jednotlivé ingrediencie do seba dobre zapracovali.
  9. Zmes preložte do zapekacej misky či pekáča.
  10. V inej miske zmiešajte rozpustené maslo, zostávajúcu strúhanku a parmezán.
  11. Pridajte trošku soli a touto zmesou následne posypte huby v zapekacej miske.
  12. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 25-30 minút.

Takto zapečené huby podávajte posypané zvyšnou petržlenovou vňaťou.

Zmes húb zapečená s parmezánom a strúhankou
zdroj: smittenkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.