Huby pečené na ryžu

Huby pečené na ryžu

Tajomstvo chuti tohto receptu spočíva v tom, že huby pri pečení fungujú ako akési viečko a všetka tekutina z nich následne steká do ryže, čím jej dáva ešte lahodnejšiu chuť.

Ingrediencie:

  • 2 šálky dlhozrnnej ryže
  • 500 g lesných húb alebo šampiňónov
  • 1 a 1/2 šálky vývaru
  • 1 a 1/4 šálky vody
  • 50 g masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • soľ, korenie
  • jarná cibuľka na ozdobu

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. V medziobdobí v miske zalejte huby nakrájané na štvrťky teplým maslom, v ktorom ste rozmiešali prelisovaný cesnak, soľ a korenie.
  3. Do zapekacej misky dajte ryžu s tymiánom a následne ich prelejte vývarom, vodou a pridajte soľ a korenie.
  4. Následne povrch ryže pokryte zmesou húb.
  5. Pokvapkajte trochou olivového oleja.
  6. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 30-35 minút dozlatista.
  7. Po vybratí z rúry nechajte 5 minút odpočívať.

Zapečené huby premiešajte a podávajte ozdobené kolieskami jarnej cibuľky.

Zapečený pokrm z húb a ryže
zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.