Tajomstvo chuti tohto receptu spočíva v tom, že huby pri pečení fungujú ako akési viečko a všetka tekutina z nich následne steká do ryže, čím jej dáva ešte lahodnejšiu chuť.
Ingrediencie:
- 2 šálky dlhozrnnej ryže
- 500 g lesných húb alebo šampiňónov
- 1 a 1/2 šálky vývaru
- 1 a 1/4 šálky vody
- 50 g masla
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 1 čajová lyžička tymiánu
- soľ, korenie
- jarná cibuľka na ozdobu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V medziobdobí v miske zalejte huby nakrájané na štvrťky teplým maslom, v ktorom ste rozmiešali prelisovaný cesnak, soľ a korenie.
- Do zapekacej misky dajte ryžu s tymiánom a následne ich prelejte vývarom, vodou a pridajte soľ a korenie.
- Následne povrch ryže pokryte zmesou húb.
- Pokvapkajte trochou olivového oleja.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 30-35 minút dozlatista.
- Po vybratí z rúry nechajte 5 minút odpočívať.
Zapečené huby premiešajte a podávajte ozdobené kolieskami jarnej cibuľky.