Niekto fandí šampiňónom, iný rybám. No a keď sa to spojí dohromady, vznikne dokonale lahodný pokrm, ktorým potešíte nielen seba, ale aj svojich blízkych a priateľov.
Ingrediencie:
- 1/3 hrnčeka balzamikového octu
- 1 a 1/2 lyžice hnedého cukru
- 4 porcie lososa s kožou
- 1 polievková lyžica nastrúhaného zázvoru
- 1/2 lyžičky sušeného chilli
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 8 šampiňónov
- 1 zväzok rukoly
Postup:
- V malom hrnci zmiešame balzamikový ocot s cukrom a na strednom ohni za stáleho miešania privedieme do varu, aby sa cukor rozpustil.
- Varíme zhruba 3 minúty a odložíme nabok.
- Každú porciu lososa rozrežeme pozdĺžne napoly. Zmiešame zázvor, chilli a olivový olej v miske. Pridáme lososa, osolíme, okoreníme a niekoľkokrát otočíme, aby sa zmes dostala všade.
- Zaklopíme potravinárskou fóliou a dáme na 5 – 10 minút do chladničky.
- Predhrejeme si gril na stredne vysoko teplotu a lososa na ňom opečieme. Z každej strany cca 1 minútu, prípadne pokiaľ nie je opečený podľa nášho gusta.
- Opečeného lososa preložíme na tácku a udržujeme v teple.
- Zvýšime teplotu grilu, pridáme huby, pokvapkáme trochou balzamikovej zmesi a opekáme vždy 2 – 3 minúty po každej strane alebo jednoducho do zmäknutia.
- Na servírovací tanier naaranžujeme rukolu, dáme na nej opečeného lososa, šampiňóny a všetko ešte pokvapkáme balzamikovou zmesou.
- Môžeme naservírovať.