Huby v cestíčku

Huby v cestíčku

Vyprážané šampiňóny sú dokonalým jedlom vhodným ako predjedlo, ale aj obed či večera. Je to veľká lahôdka a vďaka vhodným surovinám chutia úplne úžasne.

Ingrediencie:

  • 500 g šampiňónov
  • 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček kokosového mlieka
  • 1 polievková lyžica cesnakového prášku
  • 2 lyžičky cibuľového prášku
  • 2 hrnčeky panko strúhanky
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  • Šampiňóny očistíme pomocou papierovej utierky a ostrým nožom odrežeme nožičky.
  • Do veľkej misy dáme 1/2 hrnčeka múky a prisypeme huby. Opatrne premiešame, aby boli všetky klobúčiky pokryté múkou.
  • Vezmeme inú misu a do nej nasypeme zvyšný hrnček múky. Pridáme cesnakový prášok, cibuľový prášok, kokosové mlieko, soľ a korenie.
  • Pomocou stierky alebo drôtenej metly miešame, kým sa neutvorí hladké cesto.
  • V ceste následne dôkladne obalíme pomúčené huby.
  • Zasypeme pánko strúhankou a trasieme misou, aby sa dostala na všetky huby.
  • V malom hrnci rozohrejeme olej na vyprážanie. Akonáhle je rozpálený, vložíme opatrne niekoľko húb a opečieme dozlatista. Trvá to asi 4 minúty.
  • Takto postupne usmažíme všetky šampiňóny a ihneď podávame.
Vyprážané šampiňóny v cestíčku z múky, strúhanky a kokosového mlieka.
Zdroj: https://www.contentednesscooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.