Vyprážané šampiňóny sú dokonalým jedlom vhodným ako predjedlo, ale aj obed či večera. Je to veľká lahôdka a vďaka vhodným surovinám chutia úplne úžasne.
Ingrediencie:
- 500 g šampiňónov
- 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček kokosového mlieka
- 1 polievková lyžica cesnakového prášku
- 2 lyžičky cibuľového prášku
- 2 hrnčeky panko strúhanky
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Postup:
- Šampiňóny očistíme pomocou papierovej utierky a ostrým nožom odrežeme nožičky.
- Do veľkej misy dáme 1/2 hrnčeka múky a prisypeme huby. Opatrne premiešame, aby boli všetky klobúčiky pokryté múkou.
- Vezmeme inú misu a do nej nasypeme zvyšný hrnček múky. Pridáme cesnakový prášok, cibuľový prášok, kokosové mlieko, soľ a korenie.
- Pomocou stierky alebo drôtenej metly miešame, kým sa neutvorí hladké cesto.
- V ceste následne dôkladne obalíme pomúčené huby.
- Zasypeme pánko strúhankou a trasieme misou, aby sa dostala na všetky huby.
- V malom hrnci rozohrejeme olej na vyprážanie. Akonáhle je rozpálený, vložíme opatrne niekoľko húb a opečieme dozlatista. Trvá to asi 4 minúty.
- Takto postupne usmažíme všetky šampiňóny a ihneď podávame.