Hummus z cíceru

Hummus z cíceru

Tento recept určite ocenia vegáni, vegetariáni aj tí, ktorí dbajú na zdravý životný štýl. Cícer je totiž výborným zdrojom proteínov, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Inspriujte sa!

Ingrediencie

  • 250g varené cícer
  • 60ml čerstvej citrónovej šťavy
  • 60ml tahini (masla zo sezamových semienok)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 30ml olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
  • Soľ podľa chuti
  • 2 až 3 lyžice vody
  • Štipka sladkej mletej papriky

Postup

  • Do mixéra dajte tahini, citrónovú šťavu a mixujte asi 1 minútu. Oškrabte hmotu z bokov a ešte 30 sekúnd mixujte.
  • Prilejte olivový olej, prelisovaný cesnak, rascu a 1/2 lyžičky soli. Mixujte ďalších 30 sekúnd.
  • Cícer sceďte a opláchnite. Polovicu cíceru dajte do mixéra a mixujte po dobu 1 minúty. Potom pridajte zvyšný cícer a mixujte dohladka 1-2 minúty.
  • Ak máte hummus stále príliš hustý, prilejte 2-3 lyžice vody.
  • Hotový hummus ochutnajte a podľa chuti osoľte.
  • Podávajte na pečive posypaný sladkou mletou paprikou.
Cícerový hummus s mletou paprikou a olivovým olejom.
Zdroj: feelgoodfoodie.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.