Tento recept určite ocenia vegáni, vegetariáni aj tí, ktorí dbajú na zdravý životný štýl. Cícer je totiž výborným zdrojom proteínov, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Inspriujte sa!
Ingrediencie
- 250g varené cícer
- 60ml čerstvej citrónovej šťavy
- 60ml tahini (masla zo sezamových semienok)
- 1 strúčik cesnaku
- 30ml olivového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- Soľ podľa chuti
- 2 až 3 lyžice vody
- Štipka sladkej mletej papriky
Postup
- Do mixéra dajte tahini, citrónovú šťavu a mixujte asi 1 minútu. Oškrabte hmotu z bokov a ešte 30 sekúnd mixujte.
- Prilejte olivový olej, prelisovaný cesnak, rascu a 1/2 lyžičky soli. Mixujte ďalších 30 sekúnd.
- Cícer sceďte a opláchnite. Polovicu cíceru dajte do mixéra a mixujte po dobu 1 minúty. Potom pridajte zvyšný cícer a mixujte dohladka 1-2 minúty.
- Ak máte hummus stále príliš hustý, prilejte 2-3 lyžice vody.
- Hotový hummus ochutnajte a podľa chuti osoľte.
- Podávajte na pečive posypaný sladkou mletou paprikou.