Hummus z pečenej tekvice

Hummus z pečenej tekvice

Hummus z tekvice je neuveriteľne chutný a pritom zdravý. Vychutnajte si ho s vašimi obľúbenými krekermi, toastovým či pita chlebom alebo zeleninou.

Ingrediencie

  • 500 g nakrájanej čerstvej tekvice bez šupky
  • 5 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 1 hlava cesnaku, s odrezanou špičkou, aby sa odkryli strúčiky
  • 425 g cíceru, scedené (nechajte si trochu tekutiny bokom)
  • 2-3 lyžice tahini
  • 1 polievková lyžica 100% javorového sirupu
  • šťava z jedného citróna
  • 1 čajová lyžička soli
  • opečené tekvicové semienka, olivový olej a trochu škorice na podávanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 230 stupňov C.
  2. V miske zmiešajte tekvicu, lyžicu oleja a rascu.
  3. Rozložte kúsky tekvice na papier na pečenie a pridajte cesnak.
  4. Pečte po dobu 25-30 minút alebo kým okraje tekvice a cesnaku trochu nesčernejú.
  5. Vložte tekvicu, cesnak a cícer do kuchynského robota spolu s tahini, 4 lyžicami olivového oleja, javorovým sirupom, citrónom a soľou.
  6. Mixujte do hladka a podľa potreby pridajte ďalší olivový olej.
  7. Pridajte viac tahini, javorového sirupu a soli podľa chuti.
  8. Ak chcete krémovejší hummus, pridajte časť vyhradenej kvapaliny z cíceru a premiešajte.
  9. Dajte do servírovacej misky, pokvapkajte trochou olivového oleja, posypte tekvicovými semienkami a pridajte trochu škorice.
  10. Podávajte s krekermi, toastovým či pita chlebom alebo zeleninou.
Tekvicový hummus servírovaný v miske zasypaný tekvicovými semienkami.
www.daringgourmet.com

Ochutnajte naše luxusné recepty na tekvicové rizoto 6x inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.