Hus s omáčkou z čiernych ríbezlí

Hus s omáčkou z čiernych ríbezlí

Vyskúšajte si pokrm veľmi idylický pokrmu podávanému na americké vďakyvzdania. Američania síce pečú moriaka, avšak vy si môžete túto dobrotu vymazliť aj s husou.

Ingrediencie na hus

  • 1 hus
  • Soľ
  • 5-7 citrusových plodov (citrón, limetka, grep, pomaranč)

Ingrediencie na omáčku

  • 2 hrnčeky sektu
  • 1/2 hrnčeka džemu z čiernych ríbezlí
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu

Postup

  • Hus nechajte ohriať na izbovú teplotu, aby sa vám s ňou lepšie pracovalo.
  • Upravte si rošt rúry do spodnej tretiny a predhrejte na 120 °C.
  • Vyložte pekáč alobalom.
  • Hus očistite a umyte. Odstráňte z nej prebytočný tuk.
  • Pomocou špáradla napichnite zimomriavky na prsia a stehno bez toho, aby ste mäso prepichli, a to toľkokrát, koľkokrát je to možné, alebo aspoň 1cm od seba. (Nepichajte príliš hlboko)
  • Obe strany a vnútro husi posypte veľkým množstvom soli.
  • Vnútro husi naplňte citrusmi. Pomocou niekoľkých špáradiel utesnite spodnú časť husi, aby ste citrusy zaistili. Položte hus do pekáča prsnou stranou nahor.
  • Pečte, kým sa koža nesfarbí dozlatista 8 až 10 hodín.
  • Ak hodláte hus okamžite podávať, zohrejte rúru na 260 ° C (500 ° F), aby hus zhnedla a pečte ďalších 5 až 10 minút.
  • Zatiaľ čo odpočívate (alebo ohrievate) hus, pripravte si ovocnú omáčku. Rozpustite zemiakový škrob v niekoľkých polievkových lyžiciach sektu.
  • Zahrejte do bodu varu zvyšok šumivého vína so zázvorovým práškom v malej panvici a nechajte 10 minút variť, aby sa alkohol odparil. Pridajte džem z čiernych ríbezlí a štipku soli.
  • Keď sa zmes začne variť, dochuťte ju a upravte chuť pridaním viacerých vína alebo naopak džemu.
  • Kukuričný škrobu znovu premiešajte, aby sa škrob úplne rozpustil a nalejte za súčasného miešania do omáčky. Pridávajte kukuričný škrob dovtedy, kým bude mať omáčka dostatočnú hustotu.
  • Vyberte hus z rúry a nakrájajte na kúsky. Podávajte s ovocnou omáčkou po boku.
Upečená hus s omáčkou z čiernych ríbezlí
Zdroj: omnivorescookbook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.