Hovorí sa, že trpezlivosť ruže prináša. Tak je to aj pri tomto druhu mäsa. Dajte si na čas a budete prekvapení, ako pomaly pečené husacie prsia budú chutiť!
Ingrediencie
- 3ks husacie prsia (s kožou i kosťou)
- Soľ
- Rasca celá (či drvená)
- Voda
Postup
- Najprv si husie prsia výdatne posoľte z vnútornej i vonkajšej časti. Potom posypte rascou.
- Pomocou noža prepichnite niekoľkokrát kožu, aby ste mali dostatok masti.
- Osolené a pokmínované prsia dajte do pripraveného pekáča kostí dole a podlejte 1dl vody.
- Pekáčik prikryte a pečte pri teplote 90 ° C asi 3 hodiny. (Po celú dobu neotvárajte rúru)
- Po 3 hodinách vyberte, prsia prelejte výpekom, znovu prikryte a vráťte do rúry piecť pri rovnakej teplote po ďalšie 3 hodiny. (Po celú dobu opäť neotvárajte rúru)
- Po týchto 6 dlhých hodinách pekáč okryte a dopečte ešte cca 30 minút, aby ste mali kôrku.
- Upečené prsia sú priamo rozpadajúce sa a preto ľahko odstráňte hrudnú kosť. Pozdĺžne rozpoľte prsia na porcie a podávajte s kapustou, knedľou a poliate výpekom.
TIP: Vypečenú masť zlejte a sceďte. Skladujte v chladničke. Môže sa vám hodiť na ďalšie varenie. Vydrží však približne len 1 mesiac.