Husička pomaly pečená

Husička pomaly pečená

Hovorí sa, že trpezlivosť ruže prináša. Tak je to aj pri tomto druhu mäsa. Dajte si na čas a budete prekvapení, ako pomaly pečené husacie prsia budú chutiť!

Ingrediencie

  • 3ks husacie prsia (s kožou i kosťou)
  • Soľ
  • Rasca celá (či drvená)
  • Voda

Postup

  • Najprv si husie prsia výdatne posoľte z vnútornej i vonkajšej časti. Potom posypte rascou.
  • Pomocou noža prepichnite niekoľkokrát kožu, aby ste mali dostatok masti.
  • Osolené a pokmínované prsia dajte do pripraveného pekáča kostí dole a podlejte 1dl vody.
  • Pekáčik prikryte a pečte pri teplote 90 ° C asi 3 hodiny. (Po celú dobu neotvárajte rúru)
  • Po 3 hodinách vyberte, prsia prelejte výpekom, znovu prikryte a vráťte do rúry piecť pri rovnakej teplote po ďalšie 3 hodiny. (Po celú dobu opäť neotvárajte rúru)
  • Po týchto 6 dlhých hodinách pekáč okryte a dopečte ešte cca 30 minút, aby ste mali kôrku.
  • Upečené prsia sú priamo rozpadajúce sa a preto ľahko odstráňte hrudnú kosť. Pozdĺžne rozpoľte prsia na porcie a podávajte s kapustou, knedľou a poliate výpekom.

TIP: Vypečenú masť zlejte a sceďte. Skladujte v chladničke. Môže sa vám hodiť na ďalšie varenie. Vydrží však približne len 1 mesiac.

Pečené prsia z husi pokrájané na plátky.
Zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.